Rešilne kapljice

BACHOVE REŠILNE KAPLJICE – RESCUE REMEDY

SESTAVA  Bachovih Rešilnih kapljic:

Razredčine cvetnih izvlečkov v 40% domačem hruškovem žganju:

  1. Cherry Plum – ČEŠNJELIKA SLIVA (Prunus cerasifera).
  2. Clematis – NAVADNI SROBOT (Clematis vitalba)
  3. Impatiens – ŽLEZAVA NEDOTIKA (Impatiens glandulifera)
  4. Rock Rose – POPON, SONČECE (Heliianthemum nummularium).
  5. Star of Bethlehem – KOBULASTO PTIČJE MLEKO (Ornithogalum umbellatum)

Za čustveno uravnovešenje,  v hudem stresu, vznemirjenju, žalosti, obupu, jezi, ob tremi, strahu pred zdravnikom, izpitom, nastopom ali kakim drugim dogodkom, ki se ga bojimo, ob nespečnosti, tudi ob telesni bolečini ali nezgodi (čeprav ne nadomešča zdravniške pomoči, kadar je ta potrebna!; pomaga pa, da sploh lahko počakamo nanjo).

 

NAVODILO ZA JEMANJE:

Rešilne kapljice kot koncentrat jemljete iz nerazredčene stekleničke, ki ima neomejen rok trajanja,  po potrebi: 4 kapljice v kozarcu vode ali s kapalko na jezik. Tako delujejo hitro, močno, a nimajo dolgotrajnega terapevtskegaučinka.

Razredčene rešilne kapljice imajo dolgotrajen terapevtski učinek. Če morate rešilne kapljice jemati več kot dva, tri dni, je primerno, da si naredite razredčino.

30 ml stekleničko s kapalko (kupite jo v Sanolaborju) napolnite do četrtine z domačim žganjem (ne več kot 45%), ostale tri četrtine je voda. Na vsakih 10 ml razredčine daste 2 kapljici koncentrata, v 30 ml stekleničko daste torej 6 kapljic koncentrata. Razredčina je trajna več mesecev. Jemanje: 4krat na dan vzamete 4 kapljice s kapalko na jezik (ali v malo vode), po možnosti ne med jedjo, ampak malo prej ali potem.

Razredčino lahko konzervirate tudi z manj alkohola (čajno žličko za približno en mesec trajnosti ali alkohol nadomestite z bio jabolčnim kisom).