Seminar Bachove cvetne terapije

Seminar Bachove cvetne terapije v Ljubljani

Inštitut za Bachovo cvetno terapijo, psihično pomoč in umetnostno terapijo v Ljubljani razpisuje seminar Bachove cvetne terapije.

Angleški zdravnik dr. Edward Bach (1886 –  1936) je posvetil svoje življenje iskanju naravnega zdravila brez stranskih učinkov, ki bi zdravilo naše težave pri izvoru, v duševnosti. Takšno zdravilo je pripravil iz cvetov divje raslih rož in dreves. Več kot 80 let po njegovi smrti njegove cvetne kapljice prinašajo duševno in telesno olajšanje ljudem po vsem svetu.

»Iščimo v življenju nalogo, h kateri nas najbolj vleče, in sledimo potem temu cilju z vsemi svojimi močmi. Sprejmimo to nalogo tako zelo, da nam bo prešla v meso in kri tako kot dihanje, da jo bomo tako samoumevno izvrševali, kot čebela nabira med ali drevo v jeseni odvrže liste in spomladi požene nove. Nič drugega nam ni treba napraviti kot ohraniti svojo osebnost, živeti svoje lastno življenje, biti kapitan na svoji ladji, in vse se bo obrnilo na dobro.« Edward Bach

 

Seminar obsega devet srečanj po štiri šolske ure (od 17h do 20h).

Termini:

17.10. 2023, 1. seminar, 17h – 20h

14.11.2023, 2. seminar, 17h – 20h

5.12.2023,  3. seminar, 17h – 20h

9.1.2024,  4. seminar, 17h – 20h

6.2.2024,  5. seminar, 17h – 20h

5.3.2024,  6. seminar, 17h – 20h

2.4.2024,  7. seminar, 17h – 20h

7.5.2024,   8. seminar, 17h – 20h

4.6.2024, 9. seminar, 17h – 20h

 

Vsebina: 39 Bachovih esenc in čustvena stanja, ki jih esence zdravijo, pomoč in samopomoč, metode in principi izbora cvetov, poglobitev cvetnih konceptov s posameznimi primeri, pogovor kot metoda izbora esenc pri Bachovi cvetni terapiji; ob vsakem srečanju vsak udeleženec dobi terapevtsko mešanico esenc – spremljanje in analiza lastnih izkušenj.

Seminar je namenjen tistim, ki želijo Bachovo cvetno terapijo uporabljati zase in za bližnje, in tistim, ki jo želijo vključiti v svoje poklicno delo.

Inštitut za Bachovo cvetno terapijo ob zaključku seminarja izstavi potrdilo o opravljenem seminarju.

Pogoji za pridobitev potrdila o uspešno opravljenem seminarju so:

  • aktivna udeležba na vseh devetih seminarjih
  • opravljene seminarske naloge in vaje

Seminar vodi: Irena Roglič Kononenko, prof. slov. in nem. jezika, univ. dipl. psihologinja.

Irena Roglič Kononenko (1958) je psihologinja in prevajalka. 25 let se ukvarja z Bachovo cvetno terapijo. Ustanovila je Inštitut za Bachovo cvetno terapijo, psihično pomoč in umetnostno terapijo v Ljubljani. Ljudem pripravlja Bachove kapljice in izobražuje Bachove cvetne pomočnike na celoletnih seminarjih, prevaja in piše knjige o Bachovi cvetni terapiji, predava, vodi cvetne delavnice in plese v krogu za Bachove cvetove. Dodatno se je izobraževala v triletni podiplomski šoli psihološke astrologije Viktorja Gerkmana, za svetovalko z Bachovimi kapljicami na Bachovem inštitutu na Dunaju pri Mechthild Scheffer ter za plese v krogu pri Marianne von Schwichow, dr. Gabriele Wosien in Kyriakosu Chamalidisu. Skupaj z možem Igorjem sta pripravila komplet 39 Bachovih esenc po originalni recepturi dr. Edwarda Bacha. Petkrat sta potovala po Angliji in Walesu po krajih, kjer je Edward Bach pripravljal esence, in obiskala Bachov center v Sotwellu ter center Bachovih esenc v južnem Walesu, ki ga vodi Julian Barnard.

Cena celotnega seminarja: 810 evrov.

(Vpisnina in prvi seminar: 250 evrov. Poravnate jo na prvem seminarju. Ostali seminarji po 70 evrov.)

Plačevanje sproti z gotovino. Na prvem seminarju dobite tudi literaturo za izobraževanje in na vsakem seminarju individualno mešanico Bachovih kapljic.

Predhodna osebna prijava na seminar v Ljubljani obvezna. Prijavite se po telefonu 041 463 704 (Irena Roglič Kononenko), po telefonskem pogovoru pa izpolnite in pošljete po e-pošti prijavnico v priponki (na irena.roglic@gmail.com). Dodatne informacije za seminar: 041 463 704 ali na irena.roglic@gmail.com

Seminarji bodo potekali na Inštitutu za Bachovo cvetno terapijo na Celovški cesti 144 v Ljubljani.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

PRIJAVNICA NA SEMINAR BACHOVE CVETNE TERAPIJE V LJUBLJANI 2023/2024

Ime in priimek:

 

Stalni naslov:

 

e-naslov:

 

Mobilni telefon:

 

Datum rojstva:

 

Izobrazba:

 

Zaposlitev:

 

Kaj vas zanima, hobiji, znanja, izobraževanja itd.: